Enable Javascript


Last Arduino/ESP project (click to open)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Artikelindex

Een paar Joomla tips

Ik heb mijn oude website overgezet in Joomla CMS (Content Management System) en daarbij loop je, zo hier en daar, tegen iets aan waar je een oplossing voor moet zien te vinden. Nu ga ik hier geen workshop houden maar pen wel wat oplossingen neer waar je misschien ook wat mee kunt.
Wat voor een editor kun je het beste gebruiken? (laat je verrassen, zie verderop) En waar laat je je Javascripts en CSS styles?
Op deze vragen geef ik hier een antwoord, maar er zijn ook andere oplossingen. Welke? Zoek dat maar op in het ruime aanbod van extensies, maar dat is in veel gevallen alleen maar lastige ballast.

Lastig, dat steeds inloggen als je een kopje koffie hebt gedronken:
Dat is makkelijk te wijzigen onder Global Configuration>System>Session Settings.
Zet Session Lifetime op een hogere waarde, bijvoorbeeld 300 (minutes).

Welke editors zijn te gebruiken:
De meeste Joomla editor plugins strippen bij het opslaan je HTML van Embedded CSS en Scripts. Dat is niet alleen vervelend voor het resultaat, je bent dan ook de betreffende code kwijt. Nu is hier wel een eenvoudige oplossing voor door in plaats van een wysiwyg (wat je ziet is wat je krijgt) een pure tekst editor te gebruiken. Die zit ook standaard in Joomla maar daarbij zie je het resultaat pas als je de webpagina in je browser opent. Mijn oplossing is simpel, geeft gelijk een back-up en is ook nog eens gratis. Zie mijn Microsoft Expresion Web 4 artikel voor gratis download. Daar staat ook een optie voor een Microsoft Office Spell Checker bij.
Ga naar Joomla Global Configuration en onder het tabblad Site kies je bij Default Editor* Editor - CodeMirror.
In Microsoft Expression Web 4 maak je dan zeer comfortabel je pagina's op, kopieer de code en plak het in CodeMirror. Zo heb je gelijk een kopie van je webpagina's op je eigen harddisk staan. Verderop in dit artikel nog wat tips over hoe Expression Web voor Joomla te gebruiken.