Enable Javascript


Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Live Golf kijken
(en andere sporten) op je computer, Smart TV, Tablet of mobieltje

Direct naar "Live uitzendingen zoeken en kijken"

Jouw favoriete sport:
Een beetje vervelend dat als je één bepaalde sport wilt zien je een heel pakket met andere zenders moet nemen en betalen, of dat een zender die jouw sport uitzend hier zelfs niet te verkrijgen is. Nu zijn daar tal van applicaties voor bedacht maar die zijn gewoonweg ballast en soms ook nog erger als dat. Al die Apps grijpen uiteindelijk allemaal terug op streams welke je ook gewoon in een browser kunt ontvangen.
P2P TV-streaming is ook mogelijk maar dat raad ik voor de meeste kijkers af, daar ook dit nogal omslachtig kan zijn.

Live streaming:
NPO logoMedia, in dit geval TV uitzendingen, worden al dan niet legaal als stream aangeboden en zijn in de moderne browsers te bekijken. Een voorbeeld van in Nederland aangeboden openbare streams zijn die van NPO welke over de grens worden geblokkeerd (iets wat ook weer te omzeilen is via een proxy/relais server). Nu zijn er (illegale) relais welke een stream over de grenzen beschikbaar kunnen maken. En zo zijn er ook relais welke betaalzenders streamen. Met zo´n stream kun je dus live TV in een geschikte browser of player bekijken.
Als je een langzame internetverbinding hebt en een ander programma maakt ook stevig gebruik van de lijn, dan kan de weergave schokkerig of met onderbreking overkomen.

(Il)legaal?
Het aanbieden van media kan illegaal zijn maar in Nederland is het kijken en/of luisteren naar deze media (nog) niet illegaal. Er zijn diverse Apps welke niet alleen een stream tonen maar ook streams kunnen doorsturen. In het laatste geval zou je best strafbaar kunnen zijn.
Bekijk je media in een browser of player dan loop je dat risico (nog) niet, maar.... de NL en/of EU wetgeving kan daar in de toekomst verandering in brengen.

De nadelen van onofficiële streams:
De kwaliteit van het beeld is bij volledig scherm meestal redelijk tot matig maar soms ook slecht. Bij slecht beeld kun je beter teruggaan naar een kleiner beeld. Je moet ook weten om te gaan met de Ads (web advertenties) welke, bij het starten, overlappend voor het TV-beeld staan. Vaak is ook een Flash plug-in nodig. Ook komt het voor dat een stream niet werkt of soms hapert. Mijn ervaringen met de Sky Sports streams zijn goed. In het beging is het misschien wat wennen maar als je alles eenmaal door hebt is het kijken naar streams meestal goed te doen.

Ads... NIET aanklikken:
Het videobeeld wordt bij het starten meestal door één of meerdere Ads overlapt. Ads kun je sluiten als je op het juiste sluitkruisje klikt (zie afbeelding). Sommige sluiten zichzelf na een aantal seconden. Als je op een Ad klikt dan opent in het gunstigste geval een andere website of... er wordt een download gestart en dat wil je vast niet.
LET OP: De Ads welke melden dat je een plug-in of player moet installeren zijn Ads welke "je er in willen luizen", niet op ingaan dus.
Een gewone tekst (dus niet als afbeelding) welke meld dat de Flash plug-in ontbreekt is een mededeling, dan zie je ook geen video-player komen. Bij beeldvullend zijn er geen Ads, maar je moet soms wel even wachten, of overlappende Ads sluiten, voor je de stream beeldvullend kunt maken.

Apparatuur en software:
Elk apparaat waarin een een browser met een Flash plug-in kan draaien is in principe geschikt, maar... door de opkomst van HTML 5 (programmeertaal voor webpagina's) is Flash eigenlijk overbodig geworden dus als je browser geen Flash plug-in ondersteund dan moet je opzoek gaan naar een browser welke de Streams wel kan vertonen.
Windows: IE kan een plug-in laden en bij Google Chrome is deze reeds ingebouwd.
Apple en Android: De nieuwere browser versies ondersteunen geen Flash maar er zijn wel Apps voor te vinden, bijvoorbeeld de Firefox Browser met de Adobe Flash plug-in v11 (zie Firefox Homepage). Adroid apparaten met de oudere Nvidia Tegra 2 processor hebben nogal eens problemen met Flash.
Smart TV: Of je Streams kunt zien is afhankelijk van wat de fabrikant toelaat, maar met een Android TV-stick of TV-box maak je van elke TV met HDMI-ingang een goedkope super Smart TV. Let wel op dat de Android stick of box minstens is uitgerust met een 1.8 Ghz Quad Core processor, met versie 4.0 of nieuwer en één (of twee) WiFi antenne(s) heeft.  Als afstandbediening gebruik je het best een Flymouse/Airmouse met geïntegreerd toetsenbordje .

Live uitzendingen zoeken en kijken:
De uitzendtijden worden in de voor het land geldende tijdzone of GMT/UTC weergegeven.
Gebruik deze Wereldklok om de juiste tijd te vinden. Voor GMT/UTC kies je het Verenigd Koninkrijk.


Uitzendschema's Sky Sports 1,2,3,4Overzicht (sport)zenders met live streamsOverzicht met verwachte en live sport streamsOverzicht (sport)zenders met live streams