Enable Javascript


Last Arduino/ESP8266 project (click to open)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Voor als dit artikel je interesse wekt:
Dan vindt je hier alle Arduino Barebone projecten en andere Arduino artikelen.
Downloads voor Fritzing-bestanden, sketches (programma code) en andere Arduino projecten vindt je op mijn Download pagina

Voor je aan mijn Barebone en andere Arduino projecten begint eerst even voor alle duidelijkheid:
Wat je op deze pagina´s tegenkomt is geen cursus, ook geen workshop en zeker geen hapklare brok. Dus als je er zelf geen tijd in wilt steken en/of er geen moeite voor wilt doen, zoek dan elders naar een "kant en klare" oplossing. Ook ga ik geen ondersteuning geven bij fouten en problemen, ongeacht of die door mij of door jezelf zijn veroorzaakt. Natuurlijk mag je me wel mailen.

Is het allemaal orrigineel:
Wat het ontwerp en uitvoering betreft wel maar wat schakelingen en koppelingen als Multi Masters (& Slave(s)) betreft niet. De standaard barebone schakeling, CF-card, uploaden/Serial en het koppelen via I²C vindt je terug op de officiële Arduino website.

Moet je kunnen programmeren:
Ja, maar het is wel makkelijk onder de knie te krijgen. Arduino programmeer je in C++ of een subset van C++ aangepast aan Arduino. Dat laatste zit in de Arduino IDE en is tamelijk makkelijk te leren. Met een beetje kennis van C#, Java of zelfs Javascript kom je er, ondanks de te nemen hobbels (Goolenen), ook wel.

Waarmee (software):
Ik ben, wat betreft Arduino, een nieuweling (06-2012 begonnen met homeSwitch). Maar dat is juist het leuke aan Arduino, je kunt er gelijk mee omgaan. Afkijken (Googelen) en aan je eigen smaak aanpassen gaat erg goed want Internet staat er vol mee. Want bedenk wel: een aangepaste kopie is beter als een slecht origineel. Alle software is gratis maar je moet wel rekening houden met de licenties welke in de source code staat of in een bestand in de libraries-mappen.
De bij mijn projecten behorende bestanden vindt je op mijn download pagina.
Arduinos IDE (programmeer omgeving) vindt te hier.
Indien je over Visual Studio (niet Express) beschikt dan kun je bij Visual Micro gratis de Arduino Ide for Visual Studio and Atmel Studio ophalen. Dat gaat in C# (spreek uit: C-sharp) en werkt een stuk comfortabeler dan de Arduino IDE.
Fritzing heb je nodig om om de Fritzing-bestanden in barbone.zip te openen en de layouts aan te passen.
Voor als je Arduino met Android wilt koppelen: informatie en een passende IDE (programmeer omgeving) kun je hier vinden.