Enable Javascript


Last Arduino/ESP project (click to open)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

DHZ draadbrug mal:
De speciale meet en buiggereedschappen zijn nogal prijzig. Met deze simpele DHZ oplossing is het maken en in model brengen van strakke draadbruggen tamelijk eenvoudig en redelijk snel te doen.
TIP: Door een verfrommelde draad te strekken wordt deze weer strak (bijvoorbeeld om een pen heen).


(schaal 200% zoom, bij een monitor resolutie van 96 ppi)

DHZ componenten mal:
Ook hiervoor zijn dure gereedschappen te verkrijgen. En ook met deze simpele DHZ oplossing is het netjes en strak buigen van axiaal bedrade componenten, zoals weerstanden en diodes, tamelijk eenvoudig en zeer snel te doen.


(schaal 200% zoom, bij een monitor resolutie van 96 ppi)

DHZ mallen van metaal:
Inplaats van perf- of stripboard kun je deze mallen ook van RVS of aluminium maken. De steek van de gaten is 2,54 mm en de boordiameter 1 mm. Of gebruik een perf- of stripboard als afteken- en boormal (vastplakken met bijvoorbeeld vloerbedekking tape).

Opdruk:
Transparent 21Een opdruk op mallen zetten, dat lijkt moeilijk maar dat is het niet. Op gewoon papier printen met laser of inkjet. Vlak langs de tekst uitknippen. Opplakken en met TRANSPARENT 21 inspuiten. Alternatief: Je kunt de achterkant van de opdruk ook inspuiten/smeren met blanke lak, de opdruk op de print plakken en de opdruk doordrenken met blanke lak. In beide gevallen wordt het papier doorzichtig.

Een DHZ montageraam:
Componenten plaatsen en solderen, het makkelijkste gaat dat in een montageraam, maar dat is nogal prijzig. Zelf heb ik een professioneel montageraam van 24 x 24 cm en het volgende heb ik daar een beetje van afgeleid en dat vindt je hier.